Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Antalya'da orman yangını köy boşalttırdı

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesinde ormanlık alanda başlayan yangın yayılıyor. Yangının Aksu ilçesi Karaöz beldesine sıçradığı bildirilirken, bir köy boşaltıldı.

Yayın Tarihi: 27.08.2010 , 00:25 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Gebiz'in Kırbaş köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangının, Aksu ilçesi Karaöz beldesine de sıçradığı belirtiliyor.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğünden yaklaşık 200 işçi, 20 arazöz, 6 helikopter ve 4 uçakla müdahale edilen yangın kontrol altına alınamadı.

Orman Bölge Müdürlüğü, yangın nedeniyle Kayadibi köyü Yenice mahallesindeki evlerin boşaltıldığı bilgisini verdi. Yenice mahallesinde bazı evler, seralar ve ahırlar yandı. Mahallede can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, bazı hayvanların yangında telef olduğu bildirildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yangının etkili olduğu Kayadibi köyü Yenice Mahallesi'ne giderek, burada incelemelerde bulundu. Altıparmak, "Birkaç ahırın yandığını biliyoruz. Ekiplerimiz bölgeye dağılmış durumda çalışmalar sürüyor. Köylüler köylerine sokulmuyor" diye konuştu.

Aksu Kaymakamı Raif Özener ise bir köylünün ahır yaparken kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımları neden olarak gösterdi.

(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.