Alevi köyüne 'Kafir Aleviler hepinizi yakacağız' yazıldı!

Erzincan merkeze bağlı bir Alevi köyünde okul duvarına "Kafir Aleviler hepinizi yakacağız" yazıldı. Bazı evlere ise üç hilalli işaretler konuldu. Özel harekat polisleri ise köye gelerek yazı ve işaretleri sildi.

Erzincan merkeze bağlı Avcılar köyünde önceki gece kimliği bilinmeyen şahıslar gelerek köy okulunun duvarına "Kafir Aleviler hepinizi yakacağız" diye yazdı. Aynı zamanda bazı evlere "üç hilalli" işaretler konuldu.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu'ndan aldığımız bilgiye göre konunun duyulmasının ardından özel harekât polisleri köye gelerek yazı ve işaretleri sildiler.

Kenanoğlu, dernek görevlilerinin köye intikal ettiklerini ve konuyu araştırdıklarını aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda ilk olarak Adıyaman'ın bir mahallesinde evler işaretlenmiş, mahalle sakinleri birkaç ev dışında tüm evlerin Alevi evleri olmasından dolayı tedirginlik yaşamıştı. Ardından Antep'te benzer bir işaretleme vakası yaşandı. İzmir'in Çiğli semtinde ise bazı evlerin kapılarına Aleviler'i hedef alan mektuplar bırakıldı.

Hem bu gelişmeler, hem de Sivas davasının zamanaşımına uğraması ve Başbakan Erdoğan'ın bunu "hayırlı olsun" diye karşılaması nedeniyle çok gerilmiş olan Aleviler, yarın İstanbul Kadıköy'de büyük bir miting yapmaya hazırlanıyor.

İlk fotoğraflar ortaya çıktı
Ali Kenanoğlu, köye giden dernek üyelerinin gönderdiği ilk fotoğrafları da paylaştı. Fotoğraflar, özel harekât polislerinin yazıları silmesinden sonra çekildi. Daha önce çekilmiş fotoğraflar olup olmadığı araştırılıyor.

(soL - Haber Merkezi)