Ağrılılar ampule güvenmedi

Ağrı'da AKP hükümeti tarafından dağıtılan binlerce tasarruflu ampulu alanlar içinde dinleme cihazı olduğundan endişe edip kırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturmasının ardından ortaya çıkan ses kayıtlarının toplumda "dinleniyoruz" korkusunu tırmandırdığı söyleniyordu. Ağrı'da binlerce ampulün kırılması ise bu korkuyu gözler önüne serdi. Hükümete güvenemeyen vatandaşlar "devlet bizi dinlemek istiyor" diyerek okullarda dağıtılan ampulleri kırdı.

İlçede 30 bine yakın ampul dağıttıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin "ampullerde dinleme cizahı var" iddiasıyla bir çok kişinin ampulleri kırdığını söyledi.

Benzer bir olay daha önce Şırnak'ın Cizre ilçesinde ortaya çıkmıştı. Cizre'de dağıtılan ampullerde dinleme cizahı bulunduğu iddiaları üzerine halk verilen ampullerin binlercesini kırıp atmıştı. Şırnak Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Süleyman seven valilikten ampullerde dinleme cihazı olduğu iddialarını araştırmasını istemişti.

Unakıtan'ın kızı kazanıyor
AKP tarafından önce kamuda başlatılan tasarruflu ampullere geçiş, okullarda öğrencilere de dağıtım yapılmasıyla devam ediyor. Akkor ampullere göre daha az enerji tüketen tasarruflu ampullerin dağıtım kararı alınmasından önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Unakıtan tasarruflu ampul ithal ve satışını yapan Zia Enerji LTD. isimli bir şirket kurmuştu.