İslamcılar bu kadınlara iyi baksın!

İslamcı basın, Tunus'ta diktatör Bin Ali'ye karşı halk ayaklanmasını, "laikliğe başkaldıran müslümanlar" olarak sunmaya çalışıyor. Oysa laik Tunus toplumunun başkaldırısında kadınların rolü küçümsenmeyecek boyutlardaydı.

Tunus, biçimsel olarak laik ve batı yanlısı rejimiyle Arap devletleri arasında Türkiye'yi en fazla andıran ülkelerden biriydi. Tunus halkı, sebze sattığı arabasına zabıtalarca el konulunca kendini belediye önünde yakan üniversite mezunu işsiz Muhammed Buazizi'nin bu jestiyle ayağa kalktı ve diktatör Bin Ali'yi ülkeden kovdu.

Türkiye'deki İslamcı basın, ayaklanmayı "laikliğe başkaldırı" olarak sunmaya çalışıyor. Oysa Tunus'taki eylemlerde sol örgütlerin ve emek hareketinin önemli payı var. Bin Ali'ye halkın geniş kitleleri karşı çıkıyor ve bu kitleler arasında laik Tunus toplumunun bu niteliğini korumasını isteyenler çoğunlukta.

Bu durum, eylemlere de yansıdı. Eylemlerde çekilen fotoğraflar, Tunuslu kadınların ön saflarda diktatörlüğe karşı mücadeleye giriştiklerini açık biçimde ortaya koyuyor.

(soL - Dış Haberler)