Gerici derneğin silahlanma çağrısı karşılık buldu!

Şiddet gören kadınlara "silahlanın" diyen Şefkat-Der'in çağrısı sonucu 3 bin kadın poligonlarda silah eğitimi almaya başladı.

Kadına karşı şiddeti önlemek adına 'silahlanma' çağrısında bulunan Şefkat-Der, kendilerine başvuran 3 bin kadının poligonlarda silah eğitimi almaya başladığını açıkladı. "Devlet korumuyorsa canınızı kurtarmak için kendi başınızın çaresine bakın" diyen Şefkat Der, ailelere, "kızlarının çeyizine silah koymaları" önerisinde bulunarak ücretsiz silah dağıtılmasını da talep etti. Şefkat-Der'e göre "Risk altındaki kadınlar ilk etapta taşıma ruhsatlı silah almalı, eğer ruhsat izninde sorun çıkarsa bulundurma ruhsatlı silah almalı. Hatta av tüfeği ruhsatı da alması iyi olur."

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, atış poligonlarında silah kullanma eğitimi ve bulundurma, taşıma ruhsatlı silah temin etme ile ilgili 3 bin kadının dernekle bağlantıya geçtiğini ve müracaat sayısının da gittikçe arttığını açıkladı. "Potansiyel katiller cinayet fikrinden vazgeçsin" diyen Bulan, "katile" şefkatin olmayacağını söyledi.

"Adımız Şefkat-Der diye şefkat gösterecek değiliz"
"Adımız Şefkat-Der diye, cinayet işleme fikrinden vazgeçmeyen potansiyel katillere karşı da şefkat gösterecek değiliz" diyen Bulan, açıklamasında, "Potansiyel katile şefkat göstermek demek masum insanların öldürülmelerini seyretmek demektir. Biz devlet hiçbir şey yapmasın, zihniyet kökten değişmesin, idari adli her türlü tedbirler en iyi şekilde alınmasın da şiddet yönünden risk altındaki kadın silahlansın mı diyoruz?" diye konuştu.

Herkes bu önerileri kabul edecek
Kadının meşru savunma hakkının yasalara da vicdana da uygun olduğunu savunan Bulan, "Biz, kadın durduk yerde daha önce kendisine şiddet uygulayan erkeği bulsun üzerine gitsin de onu vursun demiyoruz ki" diyerek kadının polis gelene kadar zaman kazanması için silahın önemli olduğunu savundu. Bulan, yakın zamanda herkesin bu önerileri kabulleneceğini öne sürdü.