FARC elindeki 10 esiri bırakacağını açıkladı

Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri-Halk Ordusu (FARC-EP) ellerinde bulunan sadece 6 savaş esirini değil, ellerindeki 10 esirin tamamını özgür bırakacağını açıkladı.

FARC Estado Mayor Sekreterliğinin 26 Şubat tarihinde Kolombiya dağlarından yaptığı açıklamada Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef'e gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ederken, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a da Kasım ayında yaşananların tekrar yaşanmaması için uyarıda bulundu.

Geçtiğimiz Kasım ayında FARC elindeki üniformalı tutsakların bir kısmını serbest bırakacağını açıklamış, serbest bırakılacakları mevkide, Kolombiya ordusunun sorumsuz bir şekilde tutsakların hayatlarını hiçe sayarak, fırsatçı bir operasyon düzenlemesi üzerine tutsaklar infaz edilmişti. FARC infazları gerçekleştirdikten sonra, infazlardan hükümetin sorumsuzca ve ahlak dışı operasyonunu sorumlu göstermişti.

Yapılan açıklamada barış çağrısı yapılırken, gösterdikleri inanç ve sabır üzerinden tutsakların ailelerine, FARC'ın duyduğu hayranlıktan söz edildi.

Son olarak hükümete sağduyulu olmaları ve kıtanın kadınları tarafından önerilen bu meşru süreci engellememeleri istendi.