FARC ABD'ye karşı birleşmeye çağırdı

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), Kolombiya halkını, ülkeyi askeri üs haline getirmek isteyen ABD'nin emperyalist emellerine karşı birlik olmaya çağırdı.

Yeni Kolombiya Haber Ajansı'nda dün yayınlanan habere göre, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), sınırın iki tarafındaki Kolombiya ve Venezuela halklarını antiemperyalist bir duvar örmeye çağırdı.

FARC, yaptığı açıklamada, ABD'nin, Latin Amerika'nın bağımsızlığı için hayata geçirilen Bolivarcı projenin gerçekleştirilmesi yolunda sürdürülen sosyal süreçleri baltalamak istediğine değindi. Devrimci Güçler, Latin Amerika'nın içinde bulunduğu evrenin kritik olduğunu vurgularken, hedeflerinin, Venezuela halkının izlediği emekten yana Bolivarcı çizgiden sapmadan özgürlüğe doğru yürümek olduğunu belirtti.

Bogota'da ABD güçlerinin varlığından rahatsız olan FARC, ülkenin adeta bir ABD üssüne çevrilmesine göz yuman Kolombiya Devlet Başkanı Álvaro Uribe'yi de "vatan haini" olmakla suçladı.

FARC, açıklamasında, Bolivarcı hareketin, kıtada hüküm süren katliamlara, sömürüye, teröre, kafa karışıklığına ve umutsuzluğa karşı tek çözüm olduğunu bir kez daha vurguladı.

(soL - Dış Haberler)