Sivas'ta demir çelik işçilerine bir kez daha polis saldırdı

Sivas'ta 5 aydır maaşlarını alamadıkları için direnişte olan demir çelik işçilerine bugün de polis saldırısı oldu.

DHA

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları için geçen aydan beri aralıklarla eylem yapan işçiler, bugün de tepkilerini sürdürdü. Yürümek isteyen işçilere polis saldırdı.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerinin ödenmediği için günlerdir eylem yapan işçiler bugün bir kez daha toplandı. Kent meydanında bir araya gelen yaklaşık 100 işçi, aileleriyle birlikte, kendilerini dinlemeyen Sivas Valisi Alim Barut'u istifaya davet etti. Yürüyüş yapmak isteyen işçilerin önü polis ekiplerince kesildi, yürüyüşe izin verilmeyeceği belirtildi. İşçilerse, slogan atarak meydanda bekleyişlerini sürdürdü.

AİLELERDEN TENCERE TAVALI EYLEM
Demir çelik işçilerine bugün aileleri de destek verdi. Kent meydanında bekleyen işçilerin yanına gelen aileleri tencere ve tavalarla eylem yaptı.

YÜRÜYÜŞE BİBER GAZLI SALDIRI
Yaklaşık 2 saat boyunca kent meydanındaki eylemlerini sürdüren işçiler, dağılacaklarını belirterek Osmanpaşa Caddesi'ne doğru yöneldi. Ancak buradan toplu halde Sirer Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. "Dağılın" uyarısına rağmen kararlı bir şekilde yürümeye devam eden işçilerin önü Bankalar Caddesi girişinde polislerce kesildi. İşçilerin polis ekiplerinin üzerine doğru ilerlemesi üzerine, polis daha önceki eylemlerde olduğu gibi biber gazı ile saldırıya geçti.

İşçi temsilcilerinin görüşmelerinin ardından eylemcilerin Sirer Caddesi sonuna kadar polis kontrolünde yürüyüş yapmasına izin verildi. Bir süre sloganlar ile yürüyen işçiler daha sonra dağıldı.