SİDEMİR işçilerinin şimdi de doğalgaz ve elektriklerini kestiler

Sivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık beş aydır ücretlerini alamayan işçilere, polisin biber gazlı ve coplu saldırılarından sonra bir darbe daha vuruldu. İşçilerin şimdi de kaldıkları lojmanların elektriği ve doğalgazı kesildi.

SİDEMİR’de çalışan yaklaşık 100 işçi, ücretleri ödenmediği için geçen aydan beri aralıklarla yaptığı eylemleri bugün de sürdürdü. Aileleriyle birlikte kent meydanında toplanan işçiler, bu kez hem ödenmeyen maaşlara hem de fabrika yakınlarındaki lojmanların elektrik ve doğalgazının kesilmesine tepki gösterdi.

Fabrika lojmanlarında oturan Sibel Şen, elektrik ve doğalgaz kesintisi nedeniyle çocuklarının ders çalışamadığını belirterek,“Eşlerimizin alın terlerini almak istiyoruz biz sadece. Kimsenin parasını istmeyoruz. Eğer fabrikadan çıkartıyorlarsa maaşlarımızı ve tazminatlarımızı istiyoruz. Bunları bize versinler ki biz de başımızın çaresine bakalım”dedi.

Bedriye Genç ise, “İki gündür elektriklerimiz kesik. Sularımızı da kesmişlerdi, ama onu verdiler. Biz ne yapalım hakkımızı istiyoruz. İşten çıkardılar paramızı vermiyorlar. En azından elektriğimizi versinler. Çocuklar soğuktan ölecek mi? Eğer öleceklerse bunun sorumlusu tüm yetkililerdir. Biz hakkımızı istiyoruz. Kimseden dilenmiyoruz. En azından paramızı versinler biz çadırda da oturmaya razıyız” ifadelerini kullandı.

Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan da,“Bugünkü eylemimizin amacı SİDEMİR fabrikası aile lojmanlarının içinde bulunduğu haldir. İşveren ilk önce lojmanlarda oturan ailelerinin şehirle irtibatını kesti. Servisleri iptal etti. Dün itibariyle elektriklerini kesti, elektrikle beraber doğalgaz da otomatikman kesildi. Şu anda orada içler acısı bir hal var” diye konuştu.