Metal işçileri Özgecan için eylemdeydi

İmpo Motor’un tüm işçileri Özgecan Aslan için eylem yaptı.

Ali Cengiz İnce

İzmir'de İmpo Motor'Un işçileri, Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan için, fabrikada bir eylem düzenledi.

Eylemde, metal işçilerinin yaptığı açıklama şöyle;

İnsanlık suçunu protesto etmek amacıyla toplandık, Mersin Çağ Üniversitesi öğrencisi, 19 yaşındaki kardeşimiz Özgecan Aslan’ı vahşice bir katliama kurban verdik; Bu, ne ilk ne de son olacak. Türkiye’de 50 üniveritenin, kadın hakları örgütleriyle yaptıkları araştırmalara göre, 2003 yılından bu yana kadın cinayetlerinde % de 1400 artış görülmekte. 

İmpo işçileri olarak, kadına yönelik şiddetin ve her tür insanlık suçunun karşısında olacağız. Yaşadığı topluma faydalı olan insanlara, cinsiyeti ile değil insani değerlerle bakan çocuklar yetiştireceğiz; Sağlam çocuklar yetiştirmek, bozuk erişkinleri düzeltmekten kolaydır; Bu sorumluluk ve insanlık göreviyle karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Kadına yönelik şiddetin, bu yolla çözüleceğine eminiz.

Burada Özgecan kardeşimizi anarken, yetkililere de bir çift sözümüz var: “Kişisel çıkarlarınız ve rantlarınız için1 saat içersinde işlettiğiniz hukuğu, katiller ve hırsızlar için de işletin; Yoksa, bu toplumun hafızasında suçlu olarak yargılanacaksınız.

Metal işçileri eylemlerini "Katillerden hesabı işçiler soracak" ve "Özgecan’ı unutma, unuturma” sloganlarıyla bitirdiler.