Avcılar Belediyesinin maaş alamayan taşeron işçileri bugün iş bıraktılar

Hak ettikleri maaşları alamayan Avcılar Belediyesinin taşeron işçileri bugün işe çıkmadılar.

Haber Merkezi

İstanbul'da Avcılar Belediyesi fen işleri, park ve bahçeler birimlerinde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan emekçiler bugün işe çıkmadılar.

Ekim ayında üç aylık maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçilere bir buçuk aylık maaşları ödenmiş, kalan maaşlarının ise 12 Kasım 2017 tarihinde ödeneceği vaat edilmişti. Vaat edilen tarihte kalan maaşlarını alamayan işçilere Kasım ayı maaşları da ödenmedi.

Belediye İş Sendikası yöneticileri ve sendika iş yeri temsilcileri ile Avcılar Belediyesi arasında geçen görüşmelerde 29 Kasım 2017 tarihinde bir maaş ödeme yapacaklarının söylenmesi üzerine işçiler tekrar eylem karar aldı. Belediye yönetiminin iki gün içerisinde maaşlarının ödeneceğini söylemesi üzerine işçiler eylem kararını iki gün erteleyerek iş bıraktılar.

Geçtiğimiz aylarda da işçiler, temizlik iş kolunda sendikal örgütlenmeyi sağlamaya çalışırken işten atılmış ve aylarca süren direnişleri sonucunda Avcılar Belediyesi geri adım atarak işçileri fen işleri bölümünde işe geri almak zorunda kalmıştı.

Ayrıca soL Haber'e gelen bilgilere göre belediyenin bir çok bölümünde maaşlar geç ya da eksik yatırılıyor.