65 metrelik kulede direnen işçiler kazandı

Amasra'da 209 işçiyi haklarını ödemeden işten çıkaran Holding'e karşı iki işçinin 65 metre yüksekliğindeki kulede devam eden eylemleri kazanımla sonuçlandı. Talepleri kabul edilen işçiler kuleden kendi istekleriyle indiler.

Haber Merkezi

İşçilere yönelik hukuksuz uygulamalarıyla gündeme gelen Hattat Holding’in Amasra'da işten çıkardığı yüzlerce işçi arasından 65 metre yüksekliğindeki kuleye çıkarak eyleme başlayan iki işçinin talepleri kabul edildi. Eylemlerinin 5. gününde istekleri kabul edilen madenciler kuleden kendi istekleri ile indiler.

EYLEMLERİNİ AŞAĞIDA SÜRDÜRENLER DE KAZANDI

Kulede eyleme çıkan iki işçinin tüm alacakları banka hesaplarına yatarken eyleme destek veren diğer işçilerin de hesaplarına 2 bin TL para yatırıldı. Genel Maden İşçileri Sendikasının (GMİS) şirket yöneticileri ile yaptığı görüşmeler sonucu şirket, akşam saatlerinde kulede eylem yapan 2 işçinin bütün alacaklarını hesap numaralarına yatırırken, aşağıda eylem yapan arkadaşlarına da 51 günlük maaşın 2 bin TL'sini hesaplarına yatırarak geri kalan paraların ise 25 gün içinde ödeneceğini taahhüt etti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta cuma günü Hattat Holding'in sahibi olduğu Amasra'daki maden sahasında, maaşları ve tazminatları ödenmeden işten çıkarılan işçiler direnişe geçmişti.

İşten çıkarılan toplam 209 işçi adına Serdar Aslan ve Bülent Çelik, 65 metre yükselliğindeki kuleye çıkarak eyleme başlamıştı.

Kulenin aşağısında devam eden eylemde yer alan direnişçi işçilerden biri soL'a yaptığı açıklamada taleplerini "İki aylık ödenmemiş maaşlarımız, tazminatlarımız var, bunların ödenmesini istiyoruz, iki aydır mağduruz, direnişteyiz" olarak açıklamıştı. Kuledeki işçilerden Serdar Aslan ise Biz bu emek düşmanlarına bugüne kadar hakkımızı yedirdik ama bundan sonra yedirmek yok, bıçak kemiğe dayandı" demişti.