Fethullah parayı verdi, kürsüyü kaptı

Belçika’da Gülen Cemaatine bağlı Kültürlerarası Diyalog Platformu (IDP) Leuven’da bulunan Katolik Leuven Üniversitesi’nde kürsü sahibi oldu.

Belçika’da Fethulah Gülen’in fahri başkanlığını yaptığı Kültürlerarası Diyalog Platformu (IDP) geçtiğimiz günlerde Belçika’nın tanınmş üniversitelerinden Katolik Leuven Üniversite’sinde kürsü sahibi oldu.

Belçika’nın De Standaard gazetesinde yer verilen habere göre “Diğer kürsüler gibi bu da bir kürsü” diye açıklama yapan Sosyal Bilimler Fakültesi dekanı Emanuel Gerard, “ Nasıl bir şirket farmakoloji bilimlerine belirledikleri bir konuda araştırma yaptırmak için para veriyorlarsa, bu sefer para veren kurum konu olarak ‘kültürlerarasılık’ başlığını seçti. Konunun içeriğini araştırmacılar kendileri belirlemekte özgürler ve tamamıyla akademik standartlara uygun çalışacaklar” diye konuştu.

IDP Üniversite’ye ödenmesi gereken masrafları ödeyerek kürsü sahibi olurken, kürsüye Fethullah Gülen’in adını verdi. Üniversite ve IDP ilk olarak 3 veya 4 araştırma için anlaştılar.

(soL - Belçika)