Zengine kriz vurmadı

Tatil beldelerinde turizm sezonu genel olarak kötü geçerken, zengin turistlere yönelik, gecesi 15-25 bin dolar olan süperlüks villaların doluluk oranında belirgin bir düşüş gözlenmiyor.

soL (HABER MERKEZİ) Ekonomik krizin etkisini yoğun biçimde hisseden turizm sektöründe doluluk oranları genel olarak düşerken, en zengin turistlere hizmet sunan işletmelerde durumun daha iyi olduğu gözleniyor. Antalya'nın Belek ilçesinde bulunan ve gecesi 15-25 bin dolar arasında değişen süperlüks villaların talebinde, kriz nedeniyle gözle görülür bir düşüş yaşanmadığı belirtiliyor.

Belek'te bulunan ve bünyesinde 14 tane lüks villa olan bir tatil işletmesinin genel müdür tarafından yapılan açilhassasıklamaya göre, haziran ayında tesisin villa bölümünün yarıdan fazlası dolmuş durumda ve önümüzdeki aylarda son dakika siparişleriyle bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu durum, kriz başlamadan önceki durumdan farklı değil

Açıklamada, bilhassa Rus ve Kazak zenginlerin villa turizmiyle ilgilendiği ve bu kişilerin çoğunlukla petrol şirketi ve banka sahibi ya da devlet adamı oldukları belirtiliyor.

Söz konusu villalarda özel uşak hizmeti, hamam, spa, özel aşçı, sinema ve oyun salonlarının yanı sıra, 24 ayar altın musluklardan, Swarowski kristalleriyle kaplı duvar kağıtlarına kadar her türlü görgüsüzlük bulunuyor.