“Benzin nerede 4 lira, ben görmedim”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek akaryakıt fiyatları ve petrol zammıyla ilgili eleştirileri “Benzin nerede 4 liraya satılıyor, ben görmedim” diye yanıtladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki dönemlerde gerek telekomünikasyon gerek akaryakıt ürünlerinde olsun önceliklendirerek ya da vergi tabanını genişlettiğimiz ölçüde vatandaşımızı rahatlatacak adımlar atarız ama bugün itibariyle böyle bir imkanımız yok” dedi.

Bir televizyon programında konuşan Şimşek, akaryakıt fiyatlarında gerek Tüpraş özelleşmeden önceki duruma göre, gerekse yakın piyasalardaki fiyatlara göre rafineri fiyatları nispeten yüksek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “İkincisi akaryakıt dağıtım şirketleri var. Bunların Türkiye’deki kar marjı yaklaşık yüzde 9-9.5. Avrupa ortalaması ise yüzde 6. Bir de nihai bir satıcı var. Rafineriden çıkış fiyatı üzerine vergi geliyor. Bir de aracı şirketler var. Bunların yerelde bayiileri var. Üç ayrı kar var. Rafineri bir adım attı. 4 liradan bahsediyorlar. Nerede 4 liradan satılıyor, ben hiç görmedim. Hiç bir zaman 4 lirayı bulmadı. Bir çok istasyonda fiyatlar 3.75 hatta daha aşağıda olan yerler var.”

(soL - Haber Merkezi)