Suriye'de patlama: 6 işçi öldü, 16 işçi yaralı

Suriye’de otoyolda meydan gelen patlama sonucunda iplik fabrikasında çalışan işçileri taşıyan minibüsteki 6 işçi öldü, 16 işçi yaralandı.

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında Ariha ile Mastuma Beldesi arasındaki otoyol kenarına yerleştirilen el yapımı bomba, İdlib iplik fabrikasında
çalışan işçileri taşıyan minibüsün geçisi sırasında patladı. Patlamada 6 işçi öldü, 16 işçi yaralandı.

25 kg ağırlığında el yapımı bomba
Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre bomba imha ekipleri ayrıca İdlib iline bağlı Cebel el-Zaviye bölgesinde Belyun–Kensarfa yolu üzerinde yerleştirilen her biri 25 kg ağırlığında olan el yapımı 2 bombayı etkisiz hale getirdi. SANA muhabiri sözü geçen iki bombanın birbirine yakın yerlerde yerleştirildiklerini ve aynı cihaza bağlı olduklarını ifade ederek, uzaktan kumandalı cihazla patlatılmak üzere kurulu olduklarını ekledi.

Ambulansa saldırı
Hastane ambulans departmanından SANA’ya açıklama yapan yetkili bir kaynak silahlı iki muhalifin Humus kentinin Kusur semtinde bulunan ve içinde sivillerin bulunduğu ambulans aracına ve ekibine makineli tüfeklerle saldırdığını, şoförün yaralandığını, sağlık ekibinin ise bir mucize sonucu hayatta kaldığını bildirdi.

Bomba imha ekipleri ayrıca Humus Devlet Hastanesi'ne ait ambulans aracında tespit ettikleri 20 kg ağırlığındaki el yapımı bir bombayı etkisiz hale getirdi.

Muhaliflerin aynı bölgede Armenaz Nahiye Müdürü Binbaşı Muhammed Meşsettin Hasan’ın evinden işine gittiği sırada yolunun kesilerek kaçırıldığı iddiası ortaya atıldı.

Havan topu saldırıları sivilleri öldürüyor
Muhaliflerin aynı zamanda Humus'un Akrema semtine de havan toplarıyla saldırması sonucunda 4 sivil şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye’de düzenlenen Esad yanlısı bir gösteriye İslamcı muhalifler yine havan topuyla saldırmış, Fransız gazeteci yaralılarla röportaj yaparken saldırı nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Muhalifler 23 Aralık ve 6 Ocak tarihlerinde de bombalı saldırılar gerçekleştirmişti. 23 Aralık'taki saldırıda güvenlik şube ve başkanlığının hedef alınmış, 40’ı aşkın sivil hayatını kaybetmişti. Şam'ın Meydan mahallesinde gerçekleştirilen 6 Ocak'taki saldırıda ise çoğu sivil 25 kişi yaşamını yitirmişti.

(soL- Haber merkezi)