Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Suriye'de Arap Birliği kararına karşı gösteriler

Bugün Suriye'nin birçok kentinde on binlerce kişi Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya alma kararını protesto etti. Protestolarda Suriye'ye dönük uluslararası müdahale girişimlerine karşı çıkıldı. Suriye'deki Türk diplomatları ise, büyükelçiliğin saldırıya uğradığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 13.11.2011 , 16:45 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:27

Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğinin askıya alınmasını ve ekonomik yaptırımlar uygulanmasını talep eden dünkü kararının ardından, Suriye'nin birçok kentinde Birlik'in kararına karşı on binlerce Suriyelinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi.

Şam, Halep, Humus, Tartus, Hasaka, Deraa gibi kentlerin meydanlarında toplanan Suriyeliler, "dış müdahaleye karşı ulusal birlik" sloganlarını ön plana çıkardılar. Arap Birliği'nin kararını "komplo" olarak nitelendiren göstericiler, "anavatan savunması için birleşin" dediler.

Obama karardan memnun
Arap Birliği'nin kararını değerlendiren ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Suriye yönetiminin "verdiği sözleri tutmadığını" iddia etti. Birlik'in aldığı kararın Esad yönetimini "izole edeceğini" savunan Obama, ABD'nin bu kararın arkasında olduğunu ve müttefikleri ile birlikte Esad yönetimi üzerindeki baskıyı artıracaklarını söyledi.

'Türk büyükelçiliğine saldırı' iddiası
Öte yandan, bugün Anadolu Ajansı tarafından geçilen bir haberde, Türkiye'nin Şam'daki büyükelçiliğinin bir grup Esad yanlısı tarafından taşlı saldırıya uğradığı iddia edildi. Dünyada ajansların birçoğu Anadolu Ajansı'nın haberini kullanırken, konunun gerçek boyutlarının ne olduğuna dair herhangi bir veri bulunmuyor. Halep ve Lazkiye'deki konsoloslukların da saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

Habere göre, Şam'daki büyükelçilik binası önüne gelen sopalı, bıçaklı ve taşlı göstericiler, binaya girmek istediler. Gaz bombası ve sularla dağıtılan göstericilerin, elçilik binasının camlarını kırdığı söyleniyor.

Başka bir iddiaya göre de, Şam'daki Türk büyükelçiliğindeki diplomat yakınları, "güvenlik" gerekçesiyle tahliye ediliyor.

(soL - Dış Haberler)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.