Salih Müslim'den Davutoğlu'na mesaj: Biz rejime karşı savaşıyoruz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun PYD'yi muhattap almak için öne sürdüğü üç şarta ilişkin konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, "Biz diyaloga varız. Ne zaman isterse koşulsuz biz varız, oturabiliriz" dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini muhatap almak için öne sürdüğü koşullar için "manasız" derken, "Biz diyaloga varız. Ne zaman isterse koşulsuz biz varız, oturabiliriz" diye konuştu.

Önceki gün Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Davutoğlu, PYD ile temasa geçmek için üç şart ileri sürdü: 1-Rejim yanında yer almayacak, 2-Suriye halkının seçimle işbaşına getireceği parlamento oluşana kadar emrivaki yapmayacak (yani fiili durum yaratıp bir bölgeyi kendisinin ilan etmeyecek), 3-Türkiye'de "teröre" destek vermeyecek.

Rejimle ilişkimiz yok, rejime karşı savaşıyoruz
ANF'ye konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun PYD'yi "muhatap" alabilmek için öne sürdüğü koşulları değerlendirdi.

Müslim, "Biz olduğumuz gibiyiz. Bizimle ilişki kurmak istiyorlarsa, buna varız" diyerek, rejim yanında yer alma suçlamasının "anti-propaganda" olduğunu söyledi. Müslim, "Rejimle hiçbir zaman ilişkimiz olmadı. Her zaman rejimle çatışmalı, kavgalıydık. Ve son durum bu zaten görünüyor, bir deyim ile ‘görünen köy kavuz istemez’. Biz rejime karşı savaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Oldu bittiye getirmemek veya fiili bir durum yaratmak ne demek şimdi?" diyen Müslim, "Haklarımızdan mı vazgeçelim? Kendisi daha önceden bizi bir şeylere bağlamak mı istiyor? Biz bunu kabul etmeyiz" vurgusunu yaptı.

Bir fiili durumun sözkonusu olmadığını belirten Müslim, "Biz kardeşlik istiyoruz" derken, PKK ile de bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. "PKK bize zaten muhtaç değil" diyen Müslim, Abdullah Öcalan ile süren görüşmelere işaret ederek, "Bu koşullar manasızdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişki kurmak için bir önkoşullarının olmadığını belirten Müslim, "Bizim hiçbir koşulumuz yok. Düşman olacaksak tanısın kiminle düşmanlık yaptığını, dost olacaksak bilsin kiminle dostluk yapacağını. Onun için biz diyoruz, biz diyaloga varız. Ne zaman isterse koşulsuz biz varız, oturabiliriz. Bizim hiçbir zaman kendimizden kuşkumuz yok" şeklinde konuştu.