Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Mısır'dan Erdoğan'ın BM konuşmasına sert tepki: Yalancı

Mısır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün BM'de yaptığı konuşmayı kınayarak, Mısır hakkındaki beyanlarının "yalan ve uydurma" olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 25.09.2014 , 13:56 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:23

(soL - Dış Haberler) Dün akşam Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mısır'dan sert tepki geldi.

Erdoğan'ın Mısır ve Abdülfettah Sisi hakkında söylediklerini "yalan ve uydurma" olarak nitelendiren Mısır Dışişleri Bakanlığı, yine Erdoğan'ın Mısır halkının iradesine saygı duymadığını da sözlerine ekledi.

Bakanlık, konuşmanın, Erdoğan'ın gerçeği çarpıtan dar kişisel ve ideolojik vizyonunu yükseltmeyi amaçladığını vurgularken, Oratdoğu'da kaos yaratmak isteyen ve terör gruplarını destekleyerek bölgeyi bölen bir Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri söylemesine şaşırmadığını belirtti.

Açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü'nün, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapacağı görüşmenin de iptal edildiği açıklandı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.