İsrail Suriye'de 'seyreltilmiş uranyum' mu kullandı ?

Üst düzey bir Suriyeli yetkili, İsrail'in Şam eteklerindeki Jamraya Araştırma Merkezi'ni bombalarken "seyreltilmiş uranyum" kullandığını söyledi

Russia Today'e konuşan ve patlama sırasında yakınlarda bulunan bir yetkili, sarsıntının bir deprem gibi olduğunu ifade etti. Patlamanın ardından büyük bir alev topu gördüklerini belirten yetkili, İsrail'n seyreltilmiş uranyum bombası kullandığını düşündüklerini belirtti.

Hedef yalnızca bir silah deposuyken, pek çok sivil fabrika ve binanın yıkıldığını belirten yetkili, bombalamanın ultimatom amaçlı olduğunu söyledi.

Lübnan sınırından geçiş yapan Hizbullah militanlarının, silah taşıdığı sırada vurulduğunu iddia eden Batı istihbaratının iddiaları ise, Suriye tarafından yalanlandı.

Geçtiğimiz Ocak ayında da, Jamraya Araştırma Merkezi İsrail jetlerinin hedefi olmuştu. Pazar günü meydana gelen saldırı ise, İsrail'in başka bir hedefi vurduğunu doğrulamasının ardından geldi.

Cumartesi günü Barack Obama ise, İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısı hakkı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin tavrı İsrail'i tetikledi
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'e gönderdiği mektupta, İsrail'in saldırgan tutumunun, Tel Aviv'in terörist gruplar El-Kaide ve El-Nusra Cephesi ile bağlantılı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Öte yandan, Orta Doğu hakkında yazan dış basın, Türkiye ve Arap ülkelerinin Suriye karşıtı tutumlarının, İsrail'in saldırganlığını beslediğini belirtiyor.

(soL - Dış Haberler)