Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Gürcistan'da yalan haber ülkeyi karıştırdı

Gürcistan'da hükümet yanlısı bir televizyonun, Rus tanklarının başkente girdiği ve Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili'nin öldürüldüğü yönündeki uydurma haberi ülkeyi karıştırdı.

Yayın Tarihi: 14.03.2010 , 15:11 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Gürcistan'daki İmedi (Umut) kanalı, Saakaşvili'nin Rus saldırısında öldüğü şeklindeki haberi "ihtimal dahilindeki olayların simülasyonu" şeklinde sunmasına rağmen, bu uyarıyı kaçıran birçok kişi Tiflis'te sokaklara döküldü.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, görüntülerin üzerinde "gerçek olmadığı" yönünde bir yazı bulunmadığı için, haberin "büyük paniğe" yol açtığını bildirdi.

Televizyonunun 2008 Gürcü-Rus savaşının görüntülerini kullanarak verdiği haber üzerine aileler çocuklarını hemen eve geri çağırınca, Tiflis'te sinemaların tiyatro binalarının anında boşaldığı belirtildi.

Rus Interfaks ajansı flaş haberi "iddia" olarak verirken Rus tanklarının ve Saakaşvili'nin öldüğünü teyit etmedi. Echo Moskvy radyosu ise haberi vermek için yayın akışını kesti.

İmedi televizyonundaki uydurma haberi sunan spiker, haberin yol açtığı panikten dolayı özür dilerken, "Biz sadece Gürcistan tarihindeki en kötü günün neye benzeyebileceğini göstermek istemiştik" dedi.

Gerçeğin ortaya çıkması üzerine, onlarca kızgın Gürcü Imedi televizyon binasına yürüdü.

(soL - Dış Haberler)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.