Filistinli efsane gerilla Leyla Halid: 'Suriye Filistin'i hep destekledi'

FHKC'nin efsanevi gerillası Leyla Halid, Şam'daki Yarmuk kampına saldıran ÖSO militanlarının bölgeyi terk etmesini isterken, Suriye'nin Filistin'in mücadelesine her zaman yardım ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda Filistinli mültecilerin kaldığı Şam'ın Yarmuk kampında yaşanan çatışmaların ardından Filistinli örgütler arasındaki görüşmeler sürüyor. Ordu kampı kuşatıp silahlı bir çatışmaya girmezken, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) efsanevi gerillası Leyla Halid'den Suriye'ye yönelik emperyalist müdahaleyi kınayan bir açıklama geldi.

"Kimin Suriye'nin yanında, kimin ona karşı olduğunu gördüğüm her zaman durduğum yerden gurur duyuyorum" diyen Halid, Suriye ordusunun Yarmuk'taki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarına karşı operasyonları kampı korumak için durdurduğunu belirtti. Halid, Suriye'nin dış destekli silahlı mücadele ile yıkımını desteklemediklerini de kaydetti.

Halid, Suriye yönetiminin Filistinlilere sivil ve sosyal haklarını tam anlamıyla verdiğini ve Filistin direnişini desteklediğini söylerken, "Katar ve Suudi Arabistan'la bağlantılı silahlı gruplar yalnızca Suriye'nin yıkımını amaçlıyorlar" dedi.

Halid, FHKC Siyasi Büro üyelerinin ÖSO militanlarının kampı boşaltmaları için müzakerelerde bulunduğunu doğrularken, Suriye'deki Filistinli mültecilerin bu savaşa dahil edilme planlarına da tepki gösterdi.

Leyla Halid kimdir?
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi gerillası olan Leyla Halid, 1969 yılında kaçırdığı İsrail uçağıyla adını duyurmuştu. Roma'dan Atina'ya giden uçağı Şam'a indiren Halid, kimseye zarar vermemiş, eylemin esas amacının siyonist İsrail rejimine karşı Filistinlilerin mücadelesini dünyaya duyurma ve İsrail hapishanelerindeki Filsitinli tutsakların serbest bırakılması olduğunu belirtmişti.

(soL - Dış Haberler)