Ferguson'da gözaltına alınan 90 yaşındaki Epstein: Polis şiddeti körüklüyor

Ferguson'da 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın polis tarafından 6 el ateş edilerek öldürülmesi nedeniyle başlayan protestolara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 90 yaşındaki Hedy Epstein, polisin kasıtlı olarak şiddeti körüklediğini söyledi.

Vali Jay Nixon'un ofisinin de bulunduğu bölgede yapılan eylemde gözaltına alınan Y90 yaşındaki Hedy Epstein pazartesi günü gözaltına alınan sekiz kişiden biri olmuştu.

Independent gazetesine konuşan Epstein polisin kasıtlı olarak insanları kışkırttığını ve şiddet olaylarını körüklediğini söyledi. 90 yaşındaki Epstein'in polis tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alınması, sosyal medyada da büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Ferguson'da yaşananlara ilişkin Vali Nixon ile konuşmak üzere bölgede bulunan Epstein, polisin dağılın uyarısına karşın Valiliğin kapısından ayrılmamış, ardından ters kelepçe ile göz altına alınıp çelik zırhlı arabalarla polis merkezine götürülmüştü.

Polisin çekilmediği ve ölümcül silahlarla saldırmaya devam ettiği, barışçıl gösteriler için bir tehdit oluşturduğu durumda ölümlerin artabileceğinden endişe duyduğunu belirten Epstein, göstericilerin başından beri polis tarafından kışkırtıldığını söyledi.

Protestoların yaşandığı bir başka nokta olan St. Louis’de yaşayan Epstein, Gazze’ye destek için yapılan eylemlere katılan Yahudi bir aktivist olarak da tanınıyor.