FARC’tan başbakana görüşme önerisi

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından Cuma günü yapılan görüntülü açıklamada, örgütün lideri Alfonso Cano Kolombiya’nın yeni başbakanı Juan Manuel Santos ile bir görüşme yapmayı önerdi.

FARC’ın halkı boykot etmeye çağırdığı seçimleri eski Savunma Bakanı Juan Manuel Santos kazanmıştı. 7 Ağustos tarihinde başbakanlık görevine resmi olarak başlayacak olan Juan Manuel Santos'un bakanlığı sırasında ülkedeki gerilla hareketine ve halkın hak mücadelesine karşı acımasız politikalar uyguladığı biliniyor.

Resistencia gazetesinin websitesine yerleştirilen 30 dakikalık filmde lider Cano “Biz artık politik bir çözüme varmak istiyoruz.” dedi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin ülkede bulunan hava üsleri hakkında da konuşulması gerektiğini belirten Cano bunun utanç verici bir durum olduğunu vurguladı. Savunma Bakanlığı tarafından FARC’ın sözcüsü olarak tanımlanan gazetenin bu anlamda daha önce de örgütün mesajlarını ilettiği biliniyor.

Ayrıca yayınlanan açıklamada Cano bundan önce yapılan görüşmelerin sonuç getirmemesinin hükümetin herhangi bir anlaşmadan yana olmamasından kaynakladığını ve bazı hükümetlerin bu sorunu silahla çözmek gibi bir hataya düştüklerini belirtti.

(soL-Dış Haberler)