El Kaide bağlantılı bir Türk daha Halep’te öldürüldü

Beşar Esad yönetimine karşı savaşan ve El-Kaide ile bağlantılı olduğu belirtilen bir Türk vatandaşının daha Halep’te öldüğü bildirildi.

Yurt gazetesinin Suriye resmi haber ajansı SANA’ya dayandırdığı habere göre, Suriye Ordusu'nun Halep'in Kerm el-Cebel bölgesinde yürüttüğü operasyonlarda El Kaide bağlantılı bir Türk vatandaşının daha öldürüldüğü bildirildi.

Kimliği yayınlandı
SANA’nın haberinde Esad güçlerine karşı savaşırken öldürülen1981 doğumlu Abdullah Karakan'ın kimliği de yayınlandı. Gaziantep’in Nizip ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı olan Karakan ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

gazetesinin haberine göre, Gaziantep’te kebapçılık yapan Karakan’ın üç ay önce eşiyle tartışıp “Ben İstanbul’a çalışmaya gidiyorum” diyerek evinden ayrıldığı ve bir daha kendisinden haber alınamadığı bildirildi.

Dört Türk vatandaşı daha öldürülmüştü
Abdullah Karakan ile birlikte Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşırken öldürüldüğü bilinen Türk vatandaşlarının sayısı 5’e yükselmiş oldu. Daha önce El Kaide bağlantılı Baki Yiğit, Osman Karahan, Metin Ekinci ve Fahrettin Konuralp Esad güçlerine karşı savaşırken öldürülmüştü.