Chavez: Tek müttefikimiz komünistler

Venezuela lideri Hugo Chavez, gelecek genel seçimlerde ittifak yapabilecekleri sadece Venezuela Komünist Partisi’nin kaldığını söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı ve Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) lideri Hugo Chavez, bir sonraki genel seçimler için partilerinin yalnızca Venezuela Komünist Partisi’yle (PCV) ittifak yapabileceğini söyledi.

Herkes İçin Vatan (PPT) partisinin artık devrimci projenin dışına düştüğünü savunan Chavez, “Bize müttefik olarak sadece PCV kalıyor. PPT kaybetti” dedi.

Venezuela Komünist Partisi Siyasi Büro üyesi Italo Gonzalez, Chavez’in işaret ettiği durumun devrimci sürecin derinleşmesinden ve ülkedeki sınıf çelişkilerinin keskinleşmesinden kaynaklandığı değerlendirmesinde bulundu. Gonzalez, “Süreç bir yandan ilerlerken değişecek olan güçler var, dönüşecekler ve başka boyutlar kazanacaklar, sınıfsal pozisyonlar alacaklar. Bu, Venezuela’nın içinde bulunduğu tarihsel durumda normal” dedi.

Gonzalez, PCV için devrimin baş düşmanının emperyalizm olduğunun net bir şekilde kavranması ve buna karşı anti-imperyalist tüm güçlerin birliğinin sağlanmasının en önemli başlık olduğunun altını çizdi.

(soL - Dış Haberler)