Castro: “Obama’yla görüşülebilir”

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro, son yazısında ABD’nin yeni başkanı Barack Obama’yla görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

soL (DIŞ HABERLER) Fidel Castro, son yazdığı yazıda Obama'yla görüşebileceklerini söyledi. Castro yazısında, ABD'nin yeni başkanına "Küba'da havuç ve sopa taktiğinin tutmayacağını" bir kez daha hatırlattı.

Fidel Castro, Obama'nın seçimlerde önce 23 Mayıs günü yaptığı bir konuşmada söylediklerini anımsattı. Castro, Obama'nın Miami'de Küba devrimi karşıtı kalabalığa yaptığı konuşmada söylediği "Birlikte Küba için özgürlük arayışında olacağız, bunu söz veriyorum, bu benim taahhüdüm. Amerikan parasının Küba halkını Castro rejimine daha az bağımlı kılmak için kullanma vakti geldi. Ambargoyu koruyacağım" sözlerini alıntıladı.

Castro, Obama'ya Küba politikasını iki ülkenin egemenliklerine karşılıklı saygı göstererek yeniden kurmaları doğrultusunda normalleştirme çağrısında bulundu.

Küba lideri, "Obama'yla dilediği yerde görüşülebilir, artık şiddet ve savaş vaizleri değiliz. Ona havuç ve sopa taktiğinin bizim ülkemizde tutmayacağını hatırlatmak lazım" dedi.

Küba Devlet Başkanı Raúl Castro da, ABD seçimlerinden önce Hollywood aktörü Sean Penn'le yaptığı röportajda Obama'nın seçilmesi halinde tarafsız bir bölgede görüşmeyi düşünebileceklerini dile getirmişti.

http://www.plturkce.org/index.php?yazi_id=3069