Caferi: 'Erdoğan teröristleri finanse ediyor'

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisi Beşar El Caferi, AKP hükümetinin IŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırından Suriye'ye geçmesine göz yumduğunu ve teröre destek verdiğini söyledi.

Suriye'nin Birleşmiş Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul Toplantıları sırasında gazetecilere açıklama yaparak, "Erdoğan önce teröristleri finanse etmeyi ve onları Suriye'ye göndermeyi durdurmalı. Bu çok kötü, gelecek ilişkilerimiz için de kötü olacak" dedi. Erdoğan'dan 'başbakan' olarak söz etmeye devam eden Caferi, " Erdoğan, komşu bir ülkenin başbakanı gibi davranmıyor. Erdoğan, Suriye halkına karşı saldırgan tavrına son vermeli. Bizim komşularımıza karşı böyle bir tavrımız yok, artık yeter. Türk politikası başından beri yanlıştı, çok kötüydü, sorumsuzca bir davranıştı AKP Hükümeti adına" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre Caferi, Irak'taki gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıyla ilgili olarak da konuştu. Caferi, Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD'e karşı alınabilecek önlemler konularının da görüşüldüğü toplantıya, Katar ve Suudi Arabistan'ın çağırılmasına karşın İran'ın çağırılmamasına tepkisini, "Neden Suudi Arabistan var da İran yok? Katar var da İran niye yok? Türkiye var da İran neden yok? Hiç değilse İran bu terörist grupları finanse etmiyor. Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu teröristleri finance ediyor, İran değil" sözleriyle ifade etti.