Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Büyükelçiliği basan Filistinli eski İsrail ajanı çıktı

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne silahlı baskın yaparak elçilik çalışanlarını rehin alma girişiminde bulunan ve sonrasında İsrail güvenlik güçleri tarafından vurularak hastaneye kaldırılan Filistinli Nadim Injaz'ın eski İsrail ajanı olduğu iddia edildi.

Yayın Tarihi: 18.08.2010 , 14:47 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Filistinli Nadim Injaz'ın avukatı Avital Horev, Batı Şeria doğumlu Injaz'ın bir dönem İsrail Güvenlik Teşkilatı Shin Bet'e bağlı olarak çalıştığını ve Filistin makamlarının da kendisini aradığını açıkladı.

Injaz'ın baskın sırasında ayağından vurulduğu ve şu an hastanede olduğu bildirilirken avukatı, "90'larda ve 2000'li yılların ilk yarısında Filistin saldırılarını önlemek için Injaz'ın muhbirlik yaptığını ve birçok İsrail askerinin ve vatandaşın hayatını kurtardığını ancak Shin Bet'in kendisini korumayı ve sorumluluk almayı reddettiğini" açıkladı.

Shin Bet ise iddiaları yalanladı.

Nadim İnjaz'ın İsrail'de hırsızlık yapmak ve yasadışı ikamet etmek gibi suçlardan girdiği hapisten 3 hafta önce çıktığı, Filistin makamlarından kaçtığı ve Türkiye'den sığınma hakkı almak için baskını yaptığı bildirildi. Injaz'ın 2006 yılında da Tel Aviv'deki Britanya Büyükelçiliği'ne benzer bir amaçla baskın düzenlediği de açıklandı.

(soL - Dış Haberler)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.