Bu fotoğraflar Hatay'da mı çekildi?

Suriye'de faaliyet yürüten silahlı muhalif grupların Hatay'da askeri eğitim gördüğüne dair iddialar daha önce defalarca basında yer almıştı. Ancak ilk kez Suriye'deki bir dizi katliamın sorumlusu olduğu belirtilen bazı teröristlerin Hatay'da çekildiği iddia edilen fotoğrafları internete sızdı.

Suriye'de faaliyet yürüten silahlı muhalif grupların Hatay'da askeri eğitim gördüğüne dair iddialar daha önce defalarca basında yer almıştı. Ancak ilk kez Suriye'deki bir dizi katliamın sorumlusu olduğu belirtilen bazı teröristlerin Hatay'da çekildiği iddia edilen fotoğrafları internete sızdı. Turk North America adlı haber sitesinde yayınlanan Armağan Yılmaz imzalı haberde yer alan bilgiler ve fotoğraflar, katliamlardan sorumlu teröristlerin Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünde askeri kampta konuşlandığını gösteriyor.

Aşağıda yer verdiğimiz fotoğrafların bulunduğu haberde, aralarında El Kaide militanları olduğu iddia edilen kişilerin de yer aldığı Özgür Suriye Ordusu adlı muhalif terörist gruba üye kişilere Hatay'da askeri eğitim ve lojistik destek verildiği belirtiliyor.

Burada konuşlanan kişilerin günlük rutin bir şekilde Suriye topraklarına geçtiği ve burada kendilerine verilen görevi yerine getirip tekrar Hatay'daki kamplara döndüğü belirtiliyor. Bu kişilerin arasında "mülteci" sıfatıyla Türkiye televizyonlarına sık sık demeç verenlerin de bulunduğuna dikkat çeken haberde, söz konusu kampların Türkiye devletinin bilgisi dahilinde kurulduğu ifade ediliyor. Haberde söz konusu muhalifler arasında ABD ve Türkiye tarafından düşman olarak tanımladığı El Kaide örgütü üyelerinin de bulunmasındaki çelişkiye de dikkat çekiliyor.

Günlük olarak Suriye topraklarında terörist saldırılar düzenlediği belirtilen militanlara her gün Türkiye tarafından silah, bomba ve eğitim verildiği belirtiliyor. Bunun yanında yaralananların da yine Hatay'daki hastanelerde tedavi gördüğüne ilişkin fotoğraflar yer alıyor.

Fotoğraflarda adı geçen Abdulsalam Aldlol Fezo adlı teröristin geçen yıl Suriye'de gerçekleşen Cisir Şugur katliamın ve 11 Lübnanlının kaçırılması olaylarının sorumlusu olduğu ve halen Hatay'da bulunduğu belirtiliyor. Diğer yandan Suriye Ulusal Konseyi Sözcüsü Basma Kdmani'nin de fotoğraflarda Hatay'daki eğitim kampında silahlı poz verdiği görülüyor.

Yine 11 Lübnanlının kaçırılmasında rol oynadığı belirtilen Abdülvahap adlı teröristin de "Suriyeli mülteci" sıfatıyla Hatay'da basına demeç verirken görüntüleri fotoğraflar arasında yer alıyor. Hatay'daki Suriyeli sığınmacılara yardım ofisinde görüntülenen Muhammed Fezo adlı teröristin ise, "Suriye Devrim Koordinasyonu" üyesi olarak silahlı fotoğraflarına yer veriliyor.

(Aşağıdaki fotoğraflar ve üzerlerinde yazılan notlar, yukarıda adı geçen siteden alınmıştır)