Berlusconi: Devlet okullarında öğretmenler komünist

‘Çocuklarınızı devlet okuluna değil özel okula yazdırın, çünkü devlet okullarındaki öğretmenler komünist” diye konuşan Berlusconi, yarın ülke çapında öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından protesto edilecek. Öğrenciler 50 şehirde Berlusconi'yi protesto etmeye hazırlanıyor.

Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ile dostluğuyla da tanınan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, açıklamalarıyla İtalya'yı sarsmayı sürdürüyor.

Gelecek 15-16 mayıs günlerinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanan İtalya’da başbakan Berlusconi’nin, ücretsiz eğitimi ve devlet okullarını hedef alarak, “Çocuklarınızı devlet okuluna göndermeyin, özel okullara yazdırın. Ailelere kredi vereceğim. Çünkü devlet okullarında öğretmenler, komünist, öğrencilere aile değerleri verilmiyor” diye açıklamada bulunması, aileler, öğrenciler ve eğitmenlerin tepkisini çekti. Berlusconi anne babalara çağrıda bulunarak, “Çocuklarınızı sol görüşlü komünist öğretmenlerden sakının" dedi.

Yarın (19 Nisan) 50 şehirde düzenlenecek protestolarda ortaöğrenim gençliği, İtalya başbakanının ücretsiz eğitimi hedef alan açıklamalarını öğretmenleri, okul yöneticileri ve velileriyle birlikte protesto edecek. İtalya’daki Öğrenciler Derneği’nin yayımladığı mesajda, “Berlusconi hükümetinin eğitimi hedef alan kesintilerini ve ücretsiz eğitime karşı çıkan siyasetini paylaşmıyoruz. Devlet okuluna sahip çıkmak adına yarın 50 şehirde tüm öğrenciler hükümete karşı tepkimizi vereceğiz” denildi. Berlusconi’nin lideri olduğu PDL’in bütün bu açıklamalarının ardından Ulusal Anneler Dermeği’ne bir ileti göndererek “Hükümet annelerin dostu” diye açıklamada bulunması da yüzlerce annenin tepkisine neden oldu.

"Yargıçlar Kızıl Tugaylar'dan farksız"
Berlusconi, geçtiğimiz günlerde yargı sistemini de hedef alarak bazı yargıçların Kızıl Tugaylar’dan farksız olduğunu dile getirmiş, lideri olduğu PDL’den bir milletvekilinin girişimiyle Milano’nun merkezindeki bazı duvarlara “Kızıl Tugaylar yargıçlarına hayır” yazılı afişlerin asılması halkın tepkisini çekmişti.

Muhalefet Berlusconi’nin açıklamaları deli işi
Yerel seçimler öncesinde yapılan sondajlarda merkez sağ yönetimin oy kaybına uğrayacağı sonuçları çıkarken, Berlusconi’nin artık ne söylendiğinin bilincinde olmadığını ve saçmaladığını önesüren muhalefet partileri, demokrat bir ülkede tüm ekonomik kesintilere karşın özel okullara oranla daha nitelikli bir eğitimin verildiği devlet okullarına saldırmak “deli işi” olarak yorumlandı.

Aslı Kayabal (soL-İtalya)