Barzani: Türkiye’nin politikasını destekliyoruz

Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’nin Kürt açılımı politikalarını desteklediklerini söyledi.

Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’de AKP’nin Kürt sorununun çözümüne dönük attığı adımları güçlü bir şekilde desteklediklerini söyledi. Barzani, Türkiye’yle gelişen ilişkileri için de memnuniyetlerini dile getirdi.

Irak’ın Soran kentinde açıklamalarda bulunan Barzani, “Türkiye ile bölge olarak ilişkilerimiz hızlı bir şekilde gelişmektedir. Türkiye'nin Kürt sorununun çözümüne ve bizimle olan ilişkilere yönelik yeni politikasını güçlü bir şekilde desteklemekteyiz. Bana göre tüm sorunlar karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde çözüme kavuşturulur” dedi.

Barzani, Kerkük konusunda da şunları söyledi: “Kerkük hiçbir tarafın özel mülkiyeti değil. Bu nedenle gerek seçimler gerekse diğer konularda Kerkük diğer kentlerden ayrı tutulmamalı ve Kerküklülerin kendisi, kaderini belirlemeli. Bu kentte yaşanların çoğunluğu neye karar verirse versin biz buna saygı göstereceğiz. Herkesin de bizim gibi saygı göstermesi gerekir. Biz hiçbir şekilde bu kent üzerinde dayatmada bulunmadık. Tek arzumuz Irak anayasasının bu kentle ilgili 140. maddesinin uygulanması, kentte nüfus sayımının yapılması ve halkın kendi kaderini özgürce belirlemesidir.”

(soL - Haber Merkezi)