ABD bir süre Venezuela’ya elçi atamayacak

ABD, Venezuela’nın başkenti Karakas’a atadığı büyükelçi Larry Palmer’ın ülkeye sokulmaması üzerine yaptığı, yeni elçi atayacağına dair açıklamayı geri çekti.

Karakas'a ABD Büyükelçisi olarak atanan Larry Palmer’ın Venezuela devleti tarafından kabul edilmemesi ve Palmer’ın resmi atama süresinin dolması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı yeni bir elçi atayacağını açıklamıştı. Ancak dün ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley tarafından yapılan açıklamada ABD’nin yeni elçi atamak gibi bir gündemi olmadığı belirtildi. ABD bir süre iki ülke arasında elçi krizini çözmek için adım atmayacağını duyurmuş oldu.

Crowley, konuya açıklık getirmek üzere verdiği bir basın konferansında Venezuela’ya atamak üzere yeni bir büyükelçi arayışında olmadıklarını belirterek “Başkan Hugo Chavez’in bizim yeni bir büyükelçi adayı aradığımıza dair söylemleri var” diyerek böyle bir hazırlık içinde olmadıklarını söyledi.
“Biz belirsiz bir süre için durumu olduğu gibi bırakma kararı aldık” diyen Crowley, gelişmeler üzerine vizesini iptal etmekle tehdit ettiği Venezuela’nın ABD büyükelçisi Bernardo Alvarez’in durumu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Bilindiği gibi Chavez geçtiğmiz Ağustos ayında Palmer’ı büyükelçi olarak kabul etmeyeceklerinin sinyallerini vermiş, ABD Venezuela hükümeti tarafından yapılan uyarıları dikkate almayarak Aralık ayı sonunda Palmer’ı büyükelçiliğe atamıştı.

(soL - Dış Haberler)