Volkswagen emisyon krizi için BP'nin petrol sızıntısında savunma yapan avukatları tuttu

Volkswagen emisyon krizinde şirketi savunması için BP'nin petrol sızıntısını savunan avukatları tuttu.

Dış Haberler

The Guardian'ın haberine göre Volkswagen, Alman hükümetinin de dahil olduğu emisyon hilesi krizinde şirketi savunması için, BP'nin 20 Nisan 2010'da gerçekleşen Deepwater Horizon petrol sızıntısında savunma yapan avukatları tuttu.

Alman hükümetinin olaydan haberdar olmasının durumu büyüttüğü söylenirken, Almanya Yeşiller Partisi'nin hükümeti emisyon ölçümlerinde hile yapıldığından haberdar olduğu için sıkıştırdığı da bildiriliyor.

Partiden Oliver Krischer, hükümetin otomobil endüstrisi ile birlikte çalıştığını, hükümetin amacının emisyon seviyelerinin düşürülmesi değil, emisyonun düşük gösterileceği şekilde yapılması olduğunu belirtti.

Pek çok hukuk şirketi Volkswagen'e karşı dava açarken, tüketicilerin yanı sıra temiz araçlara ödenek sağlayan devletlerin de emisyon ölçümlerindeki hileden olumsuz etkilendikleri duyuruluyor.

Volkswagen 25 milyar doların üzerinde değer kaybederken, şirketin büyük miktarda cezalar ödeyeceği düşünülüyor.

BP Deepwater Horizon petrol sızıntısında 11 işçi ölürken 17 işçi yaralanmış ve görülmemiş büyüklükte kirlilik yaşanmıştı. BP olayın ardından tüm taraflarla anlaşarak 7.8 milyar dolar ödeyerek olayı kapattırmıştı.