Venezuela halkı ‘Bolivarcı Devrim’ için yürüdü

Venezuela halkı, ülkede ABD destekli sağcıların eylemleri sürerken 'Bolivarcı Devrim'e destek için yürüdü. Yürüyüşe Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden ve José Martí Küba Dostluk Derneği’nden de destek geldi.

Dış Haberler

19 Nisan Çarşamba  ülkenin pek çok kentinde halk ‘Bolivarcı Devrim’e sahip çıkmak için hükmetin çağrısı üzerine ‘bağımsızlık ve barış’ yürüyüşü başlattı. Yüzbinlerce Venezuelalının katıldığı yürüyüşe Türkiye’den de destek vardı.

Venezuela’da muhalefetin ABD’nin desteği ile Maduro Hükümeti’ni darbe girişimi de dahil çeşitli provakasyonlarla düşürmeye çalışırken Venezuela halkı 207 yıllık bağımsızlıklarını kutlamak, sağcı şiddet ve darbe girişimlerini protesto etmek için Başkent Caracas’ın sokaklarında yürüyüş düzenledi. Binlerce Venezuelalının katıldığı yürüyüş gün boyunca devam etti.

HALKTAN BÜYÜK DESTEK

Bilindiği üzere salı günü Başkan Maduro, ABD hükümetinin ülkedeki bir darbe için ‘yeşil ışık yaktığını’ iddia etmiş vegüvenlik güçlerinin provakasyona hazırlanan silahlı bir komando grubunun yakalandığı açıklanmıştı. Venezuela halkı ise sağcı şiddet ve provakasyon girişimlerine karşı Caracas sokaklarında Bolivarcı Devrime ve Başkan Maduro’ya sahip çıktığını güçlü bir biçimde göstermiş oldu.

Telesur’un haberine göre, Venezuela Başkan Yardımcısı Tarek El Aissami, 19 Nisan’da Bolivarcı Devrim’in bağımsızlık ve egemenliğine sahip çıkılması için yapılan yürüyüşün tarihi bir anlama da sahip olduğunu, Maduro ve Bolivarcı Devrime sadakatlarini yineleyeceklerini aktardı.

Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, Chavista yürüyüşünün ‘darbe teşvik edenlere değil, aynı zamanda bugün burunlarını kimsenin istemediği yerlerde sokan ABD güçlerine‘ders’ olacağını söyledi.

Caracas Belediye Başkanı Jose Rodríguez ise konuşmasında ‘insanlar sabahın erken saatlerinden itibaren devrimi savunmak için sokaklara döküldüler. Bağımsızlık ilanının 207. yılında Nisan 1810’dan gelen mektubu alıyoruz ve geleceği şekilendiriyoruz. Bugün Venezuela’nın geleceği ve barış için sokaklardayız.’ dedi.

EYLEME TÜRKİYE'DEN DESTEK

Venezuela’da ‘bağımsızlık ve barış’ yürüyüşü devam ederken Türkiye’de Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin daveti ile Ankara’da Simon Bolivar Parkı’nda Venezuela halkına dayanışma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden ve José Martí Küba Dostluk Derneği’nden de destek verilerek Venezuela Halkı ile dayanışma mesajları paylaşıldı.