Venezuela: Amerikan Devletler Birliği'nden ayrılabiliriz

Venezuela'nın da bir üyesi olduğu Amerikan Devletler Birliği'nin (OAS), dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenecek ve Venezuela'nın tartışılacağı toplantıya tepki gösteren Maduro hükümeti, keyfi uygulamaların devam etmesi halinde OAS'tan ayrılacaklarını açıkladı.

Dış Haberler

Amerikan Devletler Birliği'nin (OAS) bugün düzenleyeceği, ülkelerin dışişleri bakanlarının katıldığı ve Venezuela'nın tartışılacağı toplantıya, Venezuela hükümeti tepki gösterdi.

TeleSur'un aktardığına göre, OAS'ın kurallarının ihlal edildiği, söz konusu üye ülkenin rızası olmadan böyle bir tartışma oturumu yapılamayacağını belirten Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, bu tutumun devam etmesi halinde OAS'tan ayrılacaklarını açıkladı.

Nicolas Maduro'dan OAS'tan ayrılma talimatlarını aldığını belirten Rodriguez, telefonla bağlandığı TV programında, toplantıya Venezuela'nın destek vermediğini ve OAS'ı kastederek, Venezuela karşıtı ülkelerin oluşturduğu bir koalisyonu takip etmeyeceklerini belirtti.

OAS'ta yer alan bazı ülkelerin Venezuela'ya karşı olan ambargoya karşı koyduklarını da belirten Rodriguez, sağ hükümetlerin iktidarda olduğu grup ülkenin de ABD emperyalizminin emirlerini takip ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı, ABD baskısı altında olan, Haiti gibi kardeş ülkelerin de yanında olacaklarını belirtti.