Sayfa yolu
Vatikan Filistin devletini tanıdı
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 02.01.2016 , 19:32 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:58
Vatikan, Filistin topraklarını egemen bir devlet olarak resmen tanıdığını duyurdu. Bugün yapılan açıklamaya göre, Vatikan’la Filistin arasında 26 Haziran 2015’te imzalanan anlaşma yürürlüğe girdi.
Vatikan’dan yapılan açıklamada söz konusu anlaşmanın Katolik Kilisesi’nin Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin yanı sıra Vatikan’ın bölgede barışçıl bir çözüm bulunmasına yönelik çabalara yönelik desteğini de ilgilendirdiği belirtildi.
Vatikan’ın 1993’ten beri İsrail’le diplomatik ilişkileri bulunuyor. Kudüs’ün statüsü ise Vatikan’la İsrail arasındaki en önemli anlaşmazlık konusu. Taraflar, konuyla ilgili bir uzlaşmaya varmak üzere 1999’dan beri görüşmeleri sürdürüyor.
Vatikan’ın Filistin devletini tanımasının ise daha çok sembolik bir anlam taşıdığı düşünülüyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.