Suudi Arabistan, Yemen'de El Kaide'nin yanında savaşıyor

Yemen'e yönelik vahşi bir saldırı yürüten Suudi Arabistan ve ülkedeki Sünni destekçileri, El Kaide ile birlikte Husilere ve müttefiklerine karşı savaşıyor.

Dış Haberler

Aylardır Yemen'e yönelik öldürücü bir saldırı düzenleyen Suudi Arabistan, yenemediği Husilere ve müttefiklerine karşı El Kaide ile işbirliği yapıyor.

Wall Street Journal'da (WSJ) yer alan habere göre, Suudilerin desteklediği Suudi militanlar, Arap Yarımadası'nda El Kaide'den (AQAP) yardım istiyor. AQAP, El Kaide'nin en önemli ve "sert" kollarından sayılıyor.

Liman şehri Aden'i Husilerden ve müttefiki Ali Abdullah Salih'e bağlı kuvvetlerden kurtarmak için başlatılan "Altın Ok Operasyonu"na yerel militanlar ve Suudi eğitimli Yemen askerleri katılıyor.

Bu habere rağmen, daha önce Suudi Arabistan'ın El Mukalla'daki, "Hadramut'un Oğulları" ismini alarak "kendini gizleyen" El Kaide birimini desteklediği biliniyordu.

Öte yandan Suudi Arabistan'da bulunan eski Cumhurbaşkanı yardımcısı Halid Baha, Aden'in "özgürleştirildiğini" öne sürdü. Aden'de çatışmalar hala sürüyor.