Rusya: ABD yeni bir silahlanma yarışına niyetli

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin orta menzilli nükleer füzeleri yasaklayan anlaşmadan çekilmesine tepki göstererek, ABD'nin yeni bir silahlanma yarışına niyetli olduğunu söyledi. Rus yetkililer, NATO'nun Rusya sınırındaki tatbikatlarının arttığını da bildiriyor.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, orta menzilli nükleer füzeleri yasaklayan anlaşmadan çekileceklerini söylemişti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin anlaşmadan çekilmesi durumunda güvenliklerini sağlamak için adım atmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Peskov, "Anladığımız kadarıyla ABD tarafı bir karar aldı ve anlaşmadan çekilmek için resmi süreci yakında başlatacak" diye konuştu.

Rus sözcü, ABD'nin yeni bir silahlanma savaşına niyetli olduğunu ifade etti. 

'NATO SALDIRI TATBİKATLARININ ÖLÇEĞİ BÜYÜYOR'

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise NATO'nun Rusya sınırındaki tatbikatlarının Soğuk Savaş'tan beri görülmemiş seviyede olduğunu söyledi.

NATO'nun saldırı tatbikatlarının ölçeğinin giderek büyüdüğünü söyleyen Şoygu, "NATO'nun politikası doğu tarafında gelişmiş askeri varlığını güçlendirmek üzerine" diye konuştu.

'YALNIZCA BU YIL 120 SINIR İHLALİ YAPILDI'

Şoygu, NATO'nun "Rus tehdidi" gerekçesiyle bölgede askeri faaliyette bulunduğunu belirtti.

NATO kuvvetlerinin Rus sınırını sürekli ihlal ettiğini ifade eden Şoygu, yalnızca bu yıl sınırın 120'nin üzerinde kez ihlal edildiğini, Rus hava kuvvetlerinin duruma müdahale ettiğini söyledi.

NATO, 2014'teki Ukrayna krizinden beri Doğu Avrupa'da varlığını artırıyor.