Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Raul Castro'dan Trump'a tepki: Duvar mantıksızlığın bir ifadesi

Küba Devlet Konseyi Başkanı Raul Castro, Karakas’ta düzenlenen 14. ALBA zirvesinde ABD Başkanı Trump’ın yönetimini ve göçmen politikalarını eleştirdi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 10.03.2017 , 14:01 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:38

ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenleri hedef alan açıklamaları ve Meksika sınırına duvar örme girişimine Küba Devlet Konseyi Başkanı Raul Castro'dan tepki geldi.

TeleSUR’un haberine göre, özellikle Trump’ın Meksika sınırına duvar örme tasarısına değinen Raul Castro, bu kararın mantıksızlığını vurgulayarak, duvarın sadece Meksika’yı değil bütün Latin Amerika’yı etkileyeceğini belirtti.

Raul Castro, “Meksika'nın kuzey sınırında kurulması amaçlanan duvar da mantıksızlığın bir ifadesidir" dedi ve duvarın "sadece bu kardeş ülkeye karşı değil, bölgemizin tamamına karşı" olduğunu da sözlerine ekledi.

Meksika'ya dayanışma duygularını ileten Castro, Küba’nın, Latin Amerika’yı etkileyecek hiçbir olguya duyarsız kalamayacağını belirtti.

 

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.