Meksika'dan Trump'a: Ticaret anlaşmasını sosyal medya üzerinden görüşmeyeceğiz

Meksika Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'a tepki göstererek, NAFTA'nın "sosyal medya üzerinden görüşülmeyeceğini" açıkladı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarıyla Meksika ile yapılan Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA) yönelik açıklamalarda bulunmuş, Meksika'dan ABD-Meksika arasına örülecek duvarın parasını ödemesini istemişti.

Donald Trump'In açıklamasında, Meksika'nın en yüksek suç oranına sahip ülkelerden biri olduğu söylenerek araya duvar örülmesi gerektiği savunulmuştu.

'DUVARIN PARASINI ÖDEMEYECEĞİZ'

Meksika Dışişleri Bakanlığı, Trump'a verdiği yanıtta, Meksika'da yasadışı uyuşturucular, silah ticareti ve kara para sebebiyle yaşanan şiddettin karşılıklı bir sorun olduğunu duyurdu.

Açıklamada bu sorunun yalnızca ABD'deki yüksek talebin ve Meksika'daki arzın birlikte sonlanmasıyla çözülebileceği söylendi. Buna karşılık Meksika'nın araya örülecek bir duvarın parasını ödemeyeceği bildirildi.

'SOSYAL MEDYADAN GÖRÜŞMEYECEĞİZ'

Trump'a verilen yanıtta, Meksika'nın "NAFTA'yı ya da karşılıklı ilişkilerin diğer yönlerini sosyal medya üzerinden görüşmeyeceği" söylendi.

Trump'ın sıklıkla Twitter üzerinden dış ilişkilere dair açıklama yaptığı, bunun diğer ülkelerde rahatsızlık yarattığı biliniyor.