Maduro'dan askeri tabikat çağrısı: Bakalım bu emperyalist Amerikalıların hoşuna gidecek mi?

Venezuela lideri Maduro, ABD Başkanı Trump’ın askeri müdahale imaları sonrası tatbikat çağrısı yaptı. Maduro, "Herkes savunma planımıza katılım göstermeli. Bakalım bu emperyalist Amerikalıların hoşuna gidecek mi?’' dedi.

Venezuela'nın başkenti Caracas'taki başkanlık sarayı Miraflores önünde toplanan yurttaşlara hitap eden Venezuela lideri Nicolas Maduro, Genelkurmay Başkanı'na 26-27 Ağustos'ta askeri tatbikat yapmak için hazırlıklara başlama emri verdiğini söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, "Herkes savunma planımıza katılım göstermeli. Bakalım bu emperyalist Amerikalıların hoşuna gidecek mi?’ ifadelerini kullanan Maduro şöyle devam etti: "Venezuela toprağı kutsaldır. Emperyalist Yankee çizmesi bu toprakları çiğneyememeli. Barışı tank, uçak ve silahlarla korumaya kendimizi hazırlayalım. Vatan hainleri kulaklarını açsın. Vatan hainleri iyi dinlesin: Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri’ne sivillerin ve askerlerin beraber katılacağı bir askeri tatbikat için emir verdi."

Trump, 12 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada "Dünyanın bize uzak bölgelerinde askerlerimiz var fakat Venezuela bize uzak değil, çok yakınımızda. İnsanlar orada acı çekiyor ve ölüyor. Askeri seçenek dahil birçok seçeneğimiz var" demişti.

Öte yandan Maduro daha önce dile getirdiği 'ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme' teklifini de yineledi. Danışmanlarının Trump’a Venezuela ile ilgili yanlış bilgiler verdiğini söyleyen Maduro, "Bay Trump ile telefonda konuşmak istiyorum. Ona ‘seni kandırıyorlar. Sana Venezuela konusunda anlattıkları her şey yalan. Seni uçuruma yuvarlıyorlar’ demek istiyorum" dedi.