Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Maduro: Bay emperyalist Donald Trump'ın yaptırımlarından gurur duyuyorum

Venezuela lideri Maduro, ABD'ye ve Donald Trump'a meydan okuyarak, Washington'ın yaptırımlarından "gurur duyduğunu" söyledi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 01.08.2017 , 11:56 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:52

Ulusal Kurucu Meclis seçimlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından zafer ilân eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye "hodri meydan" dedi.

teleSUR'da yer alan habere göre Maduro, "İstediğiniz yaptırımı uygulayın, fakat ben özgür bir halkın lideriyim" ifadelerini kullandı.

"Neden bana yaptırım uyguluyorlar?" diye soran Maduro, bunun nedeninin kendisinin demokratik bir seçim çağrısı yaparak, yurttaşların Ulusal Kurucu Meclis için özgürce oy kullanmalarını istemek olduğunu kaydetti.

"Bay emperyalist Donald Trump'ın yaptırımlarından gurur duyuyorum" diyen Maduro, Venezuela'nın susturulamayacağını, hiçbir şeyin ve hiçkimsenin Ulusal Kurucu Meclis'i durduramayacağını belirtti.

Donald Trump'la buluşup el sıkışmaktan memnun olacağını kaydeden Venezuela lideri, "Ancak Trump Venezuela ile ilgili olarak hayatının hatasını yaptı çünkü Venezuela bölgedeki dayanışmada anahtar önemde" dedi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın son yaptırımları doğrudan Maduro'yu hedef alıyor. Yaptırımlarla birlikte Maduro'nun malvarlığı dondurulurken, ABD yurttaşlarının Maduro ile temas kurması yasaklanıyor.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.