Küba Büyükelçisi'nden kanser aşısı açıklaması

Küba Büyükelçisi, Türk medyasında çıkan kanser aşısı ve bu aşıdan yararlanma haberleri üzerine konu hakkında bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Küba'da geliştirilen kanser aşısı hakkında çıkan haberlere Küba'dan yanıt geldi.

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, CNN Türk'te yayımlanan "Kanser aşısından nasıl yararlanabiliriz" başlıklı haberle ilgili olarak, haberde konuşan ve Küba Sağlık Bakanlığı temsilcisi olduğu iddia edilen kişinin bu konuda konuşmaya yetkili olmadığını söyledi.

Haberde görüşlerine başvurulan Blanca Nieves Gracia Cruz'un İstanbul'da yaşadığı belirtilirken, bu kişinin hakkında Küba hükümeti ve Küba'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yasal süreç başlatıldığı kaydedildi.

Büyükelçi, Blanca'nın ya da ajansı Guantanamera'nın, bu tip bir yöneticilik için ne Küba'yla, ne de Küba kurumlarıyla bağlantıda olduğunu sözlerine ekledi.

Kübalı yetkililerin kanser aşısı meselesini profesyonel bir özenle ele aldığını söyleyen elçi, bunun hakkında açıklama yapmaya yetkili kılınanların da onlar olduğunu söyledi.

Casals, bu nedenle CNN Türk'te yayımlanan haberin ve haberde konuşan kadının profesyonel olmadıklarına ya da Kübalı bilim insanları ve doktorlarının verdiği yetkiyle konuşmadıklarına dikkat çekti.

Büyükelçi'nin dikkat çekici bir vurgusu da, Küba'nın bu aşıyı "aspirin gibi satmayacağı" ya da birinin kişisel faydası için kullanmayacağı oldu.

Casals, bu gerekçelerle ve hasta insanların kafasını karıştırmamak için, CNN Türk'ten haber videosunu yayından kaldırmasını talep etti.

CNN Türk, bu açıklama üzerine videoyu yayından kaldırdı.

Ankara'daki Küba Büyükelçiliği, kanser hastalarını Küba tıbbi hizmetler komisyonuna yönlendirmeye yetkili tek kurum.