IŞİD kadınları 'bir paket sigara' parasına satıyor

Birleşmiş Milletler elçisi IŞİD'in Irak ve Suriye'deki köle pazarlarında genç kadınları "bir paket sigara" karşılığında sattığını açıkladı.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler elçisi Zainab Bangura, Irak ve Suriye'deki köle pazarlarında genç kadınların "bir paket sigara" karşılığında satıldığını açıkladı. Bangura, "bu kadın bedeni üzerine yapılan bir savaş" dedi.

IŞİD'in ellerine yeni kadın geçmesi için ele geçirdikleri yeni bölgelerdeki kadınları kaçırdığını belirten Bangura, kadınların bir kaç yüz dolara da satılabildiğini söyledi. Satılan kadınların çoğunun Ezidi olduğunu da söyleyen Bangura, küçük evlere çıplak olarak kapatıldıklarını ve yıkandıklarını, bir evde 100'ün üzerinde kadın olabildiğini belirtti. 

Erkeklerin önüne getirilen kadınların değerine karar verildiğini söyleyen Bangura, 15 yaşında bir kızın 50lerindeki IŞİD lideri bir şeyhe verildiğini belirterek, şeyhin intihar etmek isteyen kıza "seni kendini öldüresin diye satın almadım" dediğini de aktardı.

IŞİD'in yeni üye toplarken kadınları kullandığını belirten Bangura, genç erkeklerin "sizi bekleyen kadınlar, evlenebileceğiniz bakireler var" denilerek örgüte çekildiğini de vurguladı.