Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İran: Suudi Arabistan ve Katar Türkiye'de darbeden yanaydı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, aralarında Suudi Arabistan ve Katar'ın da olduğu kimi ülkelerin Türkiye'de darbenin gerçekleşmesinden yana olduğunu öne sürdü.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 19.07.2016 , 00:26 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 05:16

15 Temmuz darbe girişimi üzerine konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, aralarında Suudi Arabistan ve Katar'ın da olduğu kimi ülkelerin Türkiye'de darbe girişiminin başarılı olmasından yana olduklarını öne sürdü.

Fars haber ajansına göre Zarif, kapalı yapılan bir toplantıda Suudi Arabistan ve Katar'ın darbe ihtimali güçlendiği sırada rahatsızlık duymadıklarını ve bunun üzerine düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İranlı milletvekili Gholamrıza Caferzade ise Suudilerin Türkiye'ye yaklaşımına bakıldığında Suudi Arabistan'ın darbeye dahil olmasının güçlü bir ihtimal olduğunu belirtti.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.