Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Irak: IŞİD'e silah taşıyan 2 İngiliz uçağını düşürdük

Irak ordusu, IŞİD'e silah taşıdığını iddia ettikleri İngiltere'ye ait 2 uçağı El Anbar'da düşürdü.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 24.02.2015 , 13:21 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 04:31

Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi başkanı Hakim el Zameli, Irak'ın El Anbar ilinde IŞİD'e silah taşıdığını iddia ettiği 2 İngiliz uçağını düşürdüklerini açıkladı.

IŞİD'in ABD koalisyonu sayesinde ayakta kaldığını Zameli, İngiltere'nin ve ABD'nin bölgede kaosun sürmesi için IŞİD'e destek verdiğini belirtirken, Anbar İl Konseyi başkanı Kalaf Tarmuz da IŞİD'den kurtardıkları bölgelerde ABD, Avrupa ve İsrail yapımı silahlar bulduklarını belirtti.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mesud Cezayiri de geçtiğimiz Ekim ayında ABD'nin Irak'ta bir yandan IŞİD'e silah, yemek ve ilaç verirken bir yandan da IŞİD'e karşı mücadele yürütür gibi yaptığını iddia etmişti.

 

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.