İngiltere’de bir üniversite Kübalı öğrencileri reddetti

İngiltere'de bir üniversite, ABD'nin ambargosunu gerekçe göstererek Kübalı bir öğrenciyi okula kabul etmedi.

Dış Haberler

İngiltere’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Open University, ABD’nin Küba’ya karşı ambargoyu düzenleyen yasalarını gerekçe göstererek Kübalı bir öğrencinin doktora başvurusunu geri çevirdi.

Granma'da yer alan habere göre bunun üzerine İngiltere Küba Dayanışma Kampanyası isimli yapı Üniversite’nin İngiltere’nin ırkçılık karşıtı yasalarını çiğnediğini (2010 Eşitli Yasası) belirterek yasağın kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Kısa süre içinde 1200’den fazla insan kendi parlamentolarının temsilcilerine Open University’nin bu kararını değiştirmesi konusunda girişimde bulunmaya davet eden bir mektup gönderdi.

Üniversite Sendikası genel sekreteri ve İngiltere öğretim üyeleri temsilcisi Sally Hunt ise Open University rektörüne yazdığı mektupta kararın ayrımcı bir politika olduğunu ve İngiliz üniversitelerinin çoğunluğunun öğrenci kabul politikalarıyla da uyuşmadığını belirtti.

Bu karar hem Amerikan ambargosunun Kübalılar için nelere mal olduğunu bir kez daha göstermesi hem de İngiltere’deki eğitim kurumlarını ilgilendiren ilk örnek olması bakımından önemli.