İngiltere Savunma Bakanı: Rusya, İngiltere’nin enerji altyapısı hakkında bilgi topluyor

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Rusya'yı, İngiltere'nin kritik elektrik tedarik ağları hakkında casusluk faaliyeti yürütmekle suçladı.

Dış Haberler

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Rusya’yı İngiltere’nin enerji altyapısı hakkında casusluk faaliyeti yürütmekle suçladı.

Daily Telegraph'a konuşan Williamson, Rusya'nın, kesilmesi halinde ülkede "geniş çaplı bir kaos" yaratacak ve binlerce kişinin ölümüne neden olacak kritik enerji arzları hakkında bilgi topladığını öne sürdü.

Bakan, Moskova'nın, İngiltere ve Avrupa’yı birbirine bağlayan elektrik tedarik ağları üzerine araştırma yaptığını söyleyerek, ''Elektrik santrallarını fotoğraflamaya ve izlemeye devam etmediler mi? Neden ülkemizdeki elektrik sağlayan ağları izliyorlar? Çünkü İngiltere’ye bu yollarla saldırılabileceğini düşünüyorlar'' ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanlığı'na daha fazla bütçe ayrılmasına ilişkin hükümete baskı yaptığını söyleyen Williamson, tehdidin bir denizaltı faaliyetinden ya da füzelere karşı bir siber saldırı şeklinde yürütülebileceğini iddia etti.

Williamson, ''Araştırdıkları, İngiltere ekonomisine nasıl zarar verebileceklerini öğrenmek. Altyapıya zarar vererek, binlerce insanın ölümüne neden olacak, ayrıca ülkede geniş çaplı kaos yaratacak faktörler üreterek nasıl büyük zarar verebileceklerini araştırıyorlar'' şeklinde konuştu.