Hamaney: Saldırı bölgedeki ABD destekli rejimlerin işi

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit törenine saldırıyı El-Ahvaziye adlı ayrılıkçı örgüt üstlendi. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, saldırının bölgedeki ABD destekli rejimlerin komplolarının bir devamı olduğunu söyledi.

Dış Haberler

İran’ın güneyinde petrol zengini Kuzistan bölgesindeki Ahvaz kentinde bu sabah bir askeri geçit sırasında yapılan silahlı saldırının sorumluluğunu El-Ahvaziye adlı ayrılıkçı Arap örgütü üstlendi. İRNA'nın haberine göre Suudi bağlantılı El-Ahvaziye saldırıyı üstlendi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ölen 25 kişiden yarıya yakınının kendisine bağlı Devrim Muhafızları üyesi olduğu saldırının arkasında bölgedeki ABD destekli rejimlerin olduğunu söyledi. Hamaney, kadın, çocuk ve askerlerin hedef alındığı saldırıyı düzenleyenlerin bir an önce adalet karşısına çıkarılması için güvenlik güçlerine talimat verdi.

Kişisel internet sitesinde yayımlanan açıklamasında Hamaney, “Bu suç bölgedeki ABD destekli rejimlerin komplolarının bir devamıdır. Amaçları da sevgili ülkemizde güvensizlik yaratmaktır” dedi.